• dat blondje

Caffeine in de stad - Koffie Hotspots Utrecht, NL

De wereld rond op jacht naar koffie hotspots is natuurlijk pretty fricking awesome. Alleen met slechts 29 vakantiedagen moeten we ook op andere manieren aan onze koffie-kicks komen. Laten we nu net in Nederland ook een hoop pareltjes hebben.


First stop: Utrecht! Mijn studenten stadje en de plek waarvoor ik met liefde 45min in de trein zit. Met mijn laptop of boek op zak kan ik uren doorbrengen bij een van deze 5 top plekjes.


Don't hate! De foto's heb ik uit mijn Instagram geschiedenis geplukt. Wie heeft er nu tijd voor een fotoshoot als je kan genieten van de koffie in je hand?!

Tijm

Tijm

De gezellige woonkamer met 100% plant power. Je vindt hier banken vol fluffy kussentjes aangevuld met een combinatie van lampionen en planten (LOVE!) aan het platfond. Je zit hier goed voor een kop koffie overdag of een healthy diner in de avond.

Nu moet je nog even de (OV) fiets pakken naar deze parel, want ze zitten net buiten het centrum. Maar vrees niet non-#fitgirls: over een paar maanden wordt er een 2e locatie in het centrum geopend!


Tijm - Pieter Nieuwlandstraat 5, Utrecht

't Koffieboontje

In hartje Utrecht vind je het kleine koffietentje. De roze kleur kleur aan de muren, het kleine houte barretje, en de marmeren tafels zorgen voor een knusse sfeer. Dan serveren ze ook nog eens Bocca Coffee. SOLD!

Mijn absolute go-to stop tijdens het shoppen. Misschien ben ik wel langer in 't Koffieboontje te vinden dan in de winkels! Alleen wil je hier in het weekend met een laptop zitten? Think again. Met alle koffie liefhebbende toeristen (uit eigen land) kan je beter kiezen voor een flat white to go.


't Koffieboontje - Oudegracht 92, 3511 AV Utrecht

Cupp

Cupp

Ken je dat geval dat je soms gewoon even een potje lekker naar buiten wilt staren met een goede kop koffie in de hand? Met een endelange tafel langs het raam is dit magische moment mogelijk bij Cupp.

Na een recent eerste bezoek heeft ook Cupp zeker een plekje in deze lijst verdiend. Ik was bij binnenkomst al verkocht toen ik de witte tegeltjes aan de bar en een hoop groen om mij heen. In de molen vind je koffie van de Utrechtse brander, Keen. Heerlijk! Het perfecte plekje om met je laptop te werken.


Cupp - Nobelstraat 239, Utrecht

Koffie Leute

Koffie Leute

Krakende stoelen, berenkop aan de muur, en geruit behang. Ik zeg: vintage vibes for the win! Alsof je de woonkamer van je oma binnenloopt, die toevallig een heerlijke filter koffie uit de 21e eeuw weet te zetten.

De ideale plek als je zin hebt in een krantje lezen, Mariokart in zijn oude glorie spelen, of gewoon een gezellig portie wilt koffie leute! Heb jij - net als ik - een platenspeler thuis staan en ben je toe aan een nieuw deuntje? Dan kan je je geluk op met de Nederlandse vinyl collectie van Koffie Leute!


Koffie Leute - Westerkade 30, Utrecht


Black Brew

Muziek en koffie zijn blijkbaar een goude combinatie, want ook bij Black Bew staat dit centraal. Het tentje zingt gewoon 'muziek'. Pak een koptelefoon en verdrink ik de muziek uit de vinyl platen. Geen verkeerde plek om met een goed boek te ontspannen.

Bij Black Brew is het natuurlijk een must om een filter koffie te proberen. Op mijn to taste lijstje staat nog hun specialiteit: 'Japanese style syphon brewed filter coffee'. Want het bekt zo lekker. Heb jij 'm al geprobeerd?


Black Brew - Willemstraat 55, 3511 RH Utrecht


Op mijn radar staat nog: MØS Coffee Bar! Ben jij hier al eens geweest? Of ken jij nog andere koffie hotspots in Utrecht die ik moet proberen? Deel het in de comments!Cheers

32 keer bekeken0 reacties

Sla geen hotspot over!