• dat blondje

Dansen boven Lissabon - Story Portugal

Bijgewerkt: 27 dec 2019

Een zwoele avond om een ontdekkingstocht door Portugal's hoofdstad mee te beginnen. Laat je verleiden door de hotspots (en mijn geweldige dans moves).

Sangra en een killer uizicht

Het was niet gemakkelijk. Een vergelijking met een hiking tocht van Matchu Pitchu was er niks bij - die ik trouwens heb overgeslagen, maar als ik de verhalen mag geloven. De straatjes van Lissabon waren niet gemaakt voor deze rasechte Hollander met haar platte wegen. Met veel gepuf, gekreun, en soms een beetje geklaag (sue me) liep ik de stijlen heuvels omhoog naar het begin van een swingende avond.


Na een snelle check-in bij design Aparthotel Lisbon Art Stay Apartments Baixa doken we met een knorrende magen de stad in. Het voelde gewoon goed om linksaf te slaan en die uitdagende trap naar boven te pakken. Een smal weggetje met bijzonder veel tredes die ik op een volle maag al intens genoeg zou vinden. Toch wist deze weg mij al te betoveren. Een groep kunststudenten zaten verspreid over de tredes; aandachtig kijkend naar de muur rechts van mij en weer terug naar hun tekenblad. Kleine scheurtjes in de warm oranje muur werden verstopt door de takken vol witte bloemen van een oude boom wisten een paar mooi te verwerken op papier. Een hoop hadden een uh... kunstzinnige kijk op alles.

Na een hoop oops' en sorry's had ik de studentenhordes overwonnen en kwamen we uit in een breed straatje volgepropt met toeristenrestaurantjes. Next! Ik moest mijn hangry vriend dus nog even onder controle houden. Gevaarlijke taak, maar dat was - thank god- niet lang nodig.


Met een afslag naar het smalle straatje links vonden we ons tentje: Oficina do Duque. Tussen de hoge licht gekleurde huizen zaten we aan de heerlijke octopus, gezellige Portugese ober, en een fles rose (of twee) - de manier om een warme nazomerse avond in Lissabon te beginnen.
Een klein beetje wankelend klommen we trap na trap, heuvel na heuvel door naar boven. Even opzij springen voor een gele tram - oops - maar daar was het dan: uitzicht 2.0!

Onder de donkere sterrennacht, verlicht door vele lampjes verscheen een pleintje vol met kraampjes met een uitzicht op de licht gevende stad onder je. Denk kerstmarkt in hartje zomer, waarbij de glühwein werd vervangen voor 1/2 liter bekers sangria. Op de achtergrond hoorde je de salsa muziek van een paar meter verderop, waar je de locals al in elkaar gewikkeld zag dansen. Niet geheel onbewust keek ik mijn vriend even hoopvol aan, die met een lichte paniek en afgunst 'nee' schudde. Met mijn lange jurk gleed ik daarom naar de sangria kraam voor een paar glazen van die rode rakkers.

De mooiste fotografie komt na X aantal sangria

Het uitzicht neemt je adem weg. En dat komt niet voor de fysieke offers die ik ervoor moest maken. Met wat sangria's in de maag zag ik dat dit het moment was. Het moment om die locals en daarbij ook even de cast van La La Land te laten zien hoe je het moet. Dansen onder de sterrenhemel met Lissabon onder je. Ik pakte mijn vriend bij de hand en begon mijzelf te leiden over de dansvloer.


Was het charmant? In mijn hoofd zeker. Een booty shake hier en een mooie dubbele draai over de vloer maakte het een waar spektakel.


Helaas denk ik dat de anderen om mij heen - die ik regelmatig op de tenen trapten of een biertje uit de hand sloeg bij een expressieve arm beweging - hier iets minder enthousiast over waren. Totally worth it.


Met een Ibu en een hoop water op zak was het de volgende dag tijd om de stad met daglicht te ontdekken, inclusief een random foto van een tram maken. Anders is een Lissabon blog niet compleet. Obviously.


Benieuwd naar mijn Lissabon hotspots? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en krijg een melding wanneer er weer een nieuw blog online staat. Zo hoef je geen van deze mooie plekjes te missen.


14 keer bekeken0 reacties

Sla geen hotspot over!