• dat blondje

De eerste stappen van een Sauna Maagd

#Uitdeoudedoos No way, absoluut niet, no-no- o hell no! Het gaat dus echt niét gebeuren dat ik in mijn blote billen tussen al die mensen ga lopen. Ik vind bikini seizoen al vreselijk. Hoe verwacht je dan dat ik vrolijk naakt rond ga huppelen in een bloedhete omgeving?!


Belachelijk voorstel van mijn vriend. Ik kon gewoon niet voorstellen hoe hij er zo ontspannen van kan worden. Continue ongemakkelijk voelen terwijl je uitgebreid wordt bekeken. Yuk! Ongetwijfeld dat ik niet de enige was met die gedachte. Het duurde een jaar vol drammen voordat ik het enigszins kon overwegen.

FINE! Ik ga wel naakt voor een "relax" dagje in de sauna. Zelfs badkleding dag was geen optie voor mijn vriend. Allright... We gaan het doen. Natuurlijk wel in ruil voor een salsa les met mij natuurlijk (ein-de-lijk een chantage middel om hem mee te krijgen). 


Nog geen 2 seconden nadat ik zachtjes 'vooruit' fluisterde had mijn vriend al een reservering gemaakt bij Thermen Bussloo.

Ik moest er toch aan geloven; Naakt de sauna in. *So scared!*

Het was dinsdag. Dé dag. De dag van de naakte waarheid... Eerlijk gezegd keek ik er zwaar tegen op. Van te voren thuis nog gedoucht en van onder tot boven de scheermes erover heen gehaald, volledig ingesmeerd met body lotion, en een klein beetje camouflage stick aangebracht onder mijn ogen. Bijna dat 'natural beauty' gedoe onder de knie!

Eenmaal voorbij de balie stonden we in de kleedkamer. De gedeelde kleedkamer. Met mannen. Naakt. Oké geloof me, ik ben niet preuts, maar die ruimte voelde toch niet helemaal goed. Overal trokken mensen de broek naar beneden alsof ze ongegeneerd mij wilden moonen. Hoe moest ik in hemelsnaam mij uitkleden met al die mensen naar mij kijken? Oké oké, schoenen, shirt, broek: check. Onbewust ging ik toch nog even snel door mijn tas op zoek naar mijn bikini. Woops! Ik moest er aan geloven: de BH en string... met al die mensen om mij heen. Idee; Badjas aan en stiekem in een hoekje alles eronder uit trekken!


Eenmaal ingewikkeld in dikke badjas en met een handdoek stevig tegen mij aangedrukt gingen we de deuren door en de sauna ruimte in. Ik moet toegeven: de frisse, schone geur die op mij af kwam was stiekem wel lekker. Maar WOW, HALLO PENIS. Dat is toch niet te geloven? Die mannen lopen gewoon met hun slinger(tje - in sommige gevallen) rond. Waar is de schaamte gebleven? Vrouwen hadden trouwens ook geen last van onzekerheid. Dit was echt even een naked-overload voor mij. 'Blijf ademen, Tess'


Het voorstel was om te beginnen in het zwembad. Mijn vriend vertelde dat het een "makkelijke" manier was om even te wennen. De badjas moest uit. Ik herhaal: de badjas móest uit. De paniek sloeg toe, maar ik moest er aan geloven. Ik keek misschien een kleine stuk of 10 keer om mij heen of niemand stond te kijken. Snel de badjas uit en nog net niet rennend het water in.


Subtiel hield in mijn armen over elkaar gekruist (alsof dat enig verschil zou uitmaken).

Maar O NO! Er kwam net iemand naar de trap toe zwemmen. Ik kon er niet omheen. Mijn vriend lag al languit in het water. Ik moest de trap af. De trap waar iemand nu uit zou komen. Iemand die omhoog zou kijken, terwijl ik in naar beneden zou gaan. Zou ik gewoon een bommetje maken? Just get it over with! Snel nam ik wat stappen (benen stevig tegen elkaar gedrukt) en hoppa, ik was het water in.


Oeh. Wat een vrijheid in dat water. Oeh. Hier kan ik wel aan wennen. Toch maar stevig mijn vriend vast houden (voor de zekerheid). Het was wonderbaarlijk hoe snel het vanaf dat moment ging. Het voelde verrassend goed! Tot ik mijn eerste sauna in ging. Met een handdoekje keurig in om mij heen gewikkeld gingen we de deur door. Een prachtige ronde sauna genaamd de vier elementen sauna. met véél naakte mensen. Boobs, penises.. alles, overal. Als je preuts bent (wat ik dus zó niet ben) is dit welk echt de manier om er "cold turkey" overheen te komen. Eenmaal de sauna uit leek alle schaamte als sneeuw voor de zon te zijn verdwenen. Je bent zo bezweet en warm dat je alles wilt doen om even af te koelen. Met alleen een handdoekje om de middel liep ik naar de dompel baden.


Op een gegeven moment was de schaamte zo ver te zoeken, dat ik met de zogenaamde "engel move" de sauna uit kwam lopen:'Bruce Almighty' knows how it's done

Het magische moment is dus gebeurd. Ik heb mijn sauna ontmaagding gehad. Het was een magisch moment, waar ik nog vaak aan terug denk. Sinds mijn eerste sauna bezoek in mei zijn wij al vijf keer terug gegaan. Ik ben verslaafd! Dus aan alle sauna virgins onder ons: probeer het gewoon!


O en die salsa dans? Sjah... Mijn vriend's dans-ontmaagding staat nog even op de to do lijst.Post datum: 11 augustus 2015

103 keer bekeken0 reacties

Sla geen hotspot over!