• dat blondje

Een warme verborgen parel - Story IJsland

Onze modderige weg over de stille vlaktes op zoek naar de waterval en zijn verborgen, warme bad. Kom maar door dat natuurlijke wonder!

Doorweekt van top tot teen stond ons nog een missie te wachten. We waren net klaar met ons geweldige ritje door de vallei op Viking Horses, ook wel bekend als IJslandse paarden. Op deze kleine rakkers schuurden we in de volle regen rond in het hoge Noorden van het eiland. Ontzettend gaaf, maar de rillingen liepen over mijn lijf.


Klappertandend bedankte ik onze gids voor de gave rit toen ze met een knipoog vertelden dat we verderop een natuurlijke warmte bron kunnen vinden om even op te warmen. Ook mijn vriend - met onderhand blauwe ballen - leunde in bij de routebeschrijving. Target was gezet!


Het was frisjes buiten en elke man weet de noodzaak om dan vrouwlief zo snel mogelijk onder te dompelen in warmte.

Een klein stukje lopen zagen we het eerste hekje, vanaf waar we door het gebergte op zoek gingen naar de waterval, waar wij ons warme bad zouden vinden. Naast de afgelegen ingang stond een zwarte auto geparkeerd, waar je twee silhouettes zag zitten. Bijzondere plek, maar het was te koud om bij stil te staan. We duwde het gammele deurtje open en liepen met een handdoekje en zwemkleding onder de arm vol vertrouwen verder.


Om ons heen zag je de bruine heuvels met een achtergrond van groene vlaktes. Het was rustig en, naast ons geflots in de modder, muisstil. Het zou (in tegenstelling tot onze vorige warmte bron avontuur) maar een klein stukje lopen zijn. Op jacht naar de waterval.


Het duurde niet lang tot de stilte werd verbroken door een gerommel en gespetter van liters water.

Dit moest het zijn! Thank god, want door de rillingen het leek meer of ik stuiterent dan lopend vooruit ging. Rechts van ons verdween de grond in het diepe en verscheen een klein, stalen bruggetje voor ons. Voorzichtig liepen we 1-voor-1 over de brug en probeerde niet te veel naar beneden te gluren. Bij een subtiele blik naar beneden zagen we ver onder ons een klein riviertje stromen. Het geluid was er werd luider, maar ik kon nog steeds niks zien. Onderhand stonden we op een klein eilandje met water en afgrond om ons heen. Waar heeft die chick ons naar toegestuurd?!


We wandelde een paar meter verder - om de grote rots heen - en daar was het dan. Niet groter dan een kinderbadje bij het lokale zwemparadijs, maar perfect. Daarachter zagen we dan eindelijk de befaamde waterval in de vorm van een riviertje dat naar beneden stortte. #Awesome!


Met mijn vinger tikte ik het opervlakte aan en liet een niet zo subtiele kreun uit van geluk: wat een warmte!

In recordtijd trok ik de kleding van mijn lichaam om het warme bad in te duiken tot we ineens een paar stemmen hoorden aankomen. Shit. De twee schaduwden van de zwarte auto zijn ons gevolgd. Dan maar een bikini over die blote billetjes (ugh).


Met mijn grote teen in het water voelde ik de warmte door mijn koude lichaam schieten. De grote teen werd voet, waarbij ik een slijmerig stukje rots onder mij voelde als trede. Mijn elegante stap in het water werd door dat geglibber vervangen door een glij-gil-splash moment - gevolgd door een paar niet zo subtiele scheldkreten. Maar ik lag. In het warme water van 40 graden met niks dan groen om mij heen.

De regendruppels kwamen weer uit de lucht vallen, maar het interesseerde ons niets. Met mijn ogen dicht genoot ik van het warme water om mij heen, de koude druppels op mijn gezicht, en de rustgevend gerommel van de waterval. Puur genieten!Heb jij al een rondreis gemaakt door IJsland? Deel jouw ervaringen en mooie plekjes in de comments!


Benieuwd naar mijn IJsland hotspots? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en je hoeft alle mooie plekjes niet te missen.


13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Sla geen hotspot over!