• dat blondje

Street Food festijn - Hotspots Kuala Lumpur, Maleisië


Jalan Alor

Op weg naar onze 3-weekse vakantie op Bali gingen we eerst nog voor een 4 daagse lay-over in Kuala Lumpur (KL). Een stad vol heerlijke en inspirerende multi-Aziatische streetfood. Een walhalla voor foodies!

Mochi balls, de oliebol uit Japanse keuken. Yum!

Jalan Alor - Streetfood heaven Stiekem hoef je voor de beste streetfood maar naar 1 straat in KL: Jalan Alor. Wanneer de zon onder is begint deze straat te leven. Sla die grote restaurants over en loop langs de kleine kraampjes voor de lekkerste hapjes. Volle maag aan het einde van de weg gegarandeerd!

Van Changkat Butik Bintang door de Jalan Alor straat naar Jln Tong Shin: 1. Dumplings: In grote bakken een oneindige keuze aan de Aziatische hapjes. Puur genieten! 2. Bapoa: Ken je nog die broodje Bapoa van de supermarkt? Even in de magnetron opwarmen en wegwerken. Nu kan je het echte werk proeven! Er gaat een wereld voor je open. Probeer Bapoa eens met kokos, pompoen, of een vlees variant.

3. Mochi balls: de oliebol uit de Japanse keuken! Dit kleverige rijstgerecht is apart en het proberen waard. Spot je het kraampje van deze dame (zie foto)? Verwacht dan een lekkere verrassing in je mochi ball. Nom nom nom! Ik ben nu nog aan het kauwen. 4. BBQ lam: op spit geroosterd en continue ingesmeerd met een marinade. Een genot voor de carnivoren onder ons.

More mochi please!

We want more! - Foodie hotspots

Gelukkig hoef je niet tot zonsondergang te wachten tot lekker eten. Van het beste Indiaans eten dat je je maar kan bedenken (SERIOUSLY GOOD!) tot een brunch pareltje die je niet mag missen:

 • Wizards At Tribeca (brunch!)- 215 Jalan Imbi, Kuala Lumpur

 • The Rabbit Hole - 16 Changkat Bukit Bintang, Kuala Lumpur

 • TG's Nasi Kandar (Malaysian-Indian Restaurant) - 5 Tengkat Tong Shin, Kuala Lumpur

Traders Hotel Skybar Pool

Geniet van 5* luxe - To do Na al die kleine krukjes op de straat verdienen je billen ook even wat verwennerij! Precies wat mijn billetjes ook dachten. Daarom besloten mijn vriend en ik eens twee 5* hotels rondom het KLCC Park te bezoeken.

 • Traders Hotel: voor een awesome skybar pool met uitzicht op de Petronos Twin Towers - Kuala Lumpur City Centre, Kuala Lumpur

 • Mandarin Oriental: voor een heerlijk wijntje ondergedompeld in luxe - Kuala Lumpur City Centre, Kuala Lumpur


I call the (espresso) shots - Koffie hotspots

Ik zal het niet ontkennen: een lekkere kop koffie innen vond ik een uitdaging in Kuala Lumpur. Vooral als je voor een flat white of andere melk variant gaat. Gelukkig zijn er een paar roasters in de stad die je wel een goed kopje (en de nodige airco) kunnen bezorgen. Hallelujah!

 • Feeka Coffee Roasters - 19 Jalan Mesui, Kuala Lumpur

 • X Coffee - 50 Jalan Sultan Ismai, Kuala Lumpur

 • Ra-ft Cafe/ Bistro | Coffee roasters- 2 Lorong Binjai, Kuala Lumpur

 • Lokl Coffee - 30 Jalan Tun H S Lee, Kuala Lumpur

 • Seraph Awaken - 28 Jalan Stesen 1, Kuala Lumpur

What else to do?

Dit is het stukje waar je door alle bloggers wordt doodgegooid met de welbekende hotspots. Uiteraard ben ik hier langsgeweest en deel ook ik ze met veel liefde aan je. Beter nog, ik heb zelfs de meest Instagrammable shot voor je genomen! You're welcome.

 • Petronas Twin Towers - Kuala Lumpur City Centre, Kuala Lumpur

 • China town (Petaling Street Market) - 132 Jalan Petaling, Kuala Lumpur

 • Heli Lounge Bar: cocktails boven op een helicopter deck met uitzicht op de stad. WOW! - Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur

 • Batu Caves: Apen, tempels, en een kleurrijke trap - Batu Caves, Selangor

Batu Caves met zijn vele toeristen

Tip: Grab is de Uber in Azië en de manier om van A naar B te gaan. Vooral als je richting de Batu Caves gaat is Grab the way to go.


Ben jij al eens in deze food capital geweest en plakken jouw tanden nog aan elkaar door de Mochi balls? Deel jouw hotspots en ervaringen in de comments!


21 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Sla geen hotspot over!