• dat blondje

Surfen (of niet) - Hotspots Hossegor, Frankrijk

Bijgewerkt: 27 dec 2019

De intentie was er zeker. Even vechten om in mijn veel te strakke wetsuit te komen, maar dan is het simpel een kwestie van glijden over die golven met de blonde haren al wapperend in de wind. Van al de mooie landen en hun surfspots, wat kies ik? Het kleine dorpje in Zuid-Frankrijk met de poetische naam: Hossegor!


Het dorpje waar elk jaar de wereldkampioenschappen surfen wordt gehouden. De mega golven met die stoere gasten zagen er indrukwekkend uit op foto's. Achter mijn laptopje droomde ik al helemaal weg bij de gedachte van die surflook rocken op een mooie knoepert van een golf. Ennnn boeken maar!


Nu hoopte ik je een paar geweldige shots te laten zien van mijn moves op het water. Dat het een surfhotspot is werd al snel duidelijk. Om de 10 meter was een surfschool te vinden en met alle shops hoefte je niet te panieken als je de bikini thuis had laten liggen. De hoop was er zeker.


Maar damn... Met een lichte paniek keek in naar de zee. De wind zorgde niet voor de elegante, sexy look waar ik zo op hoopte. Een Tina Turner kapsel leek er eerder op. De zee was helemaal craycray.


Dat betekende improviseren op de surftrip. What to do, what to do?!


HOTSPOTTING!! Bij deze een werkwoord

1. Koffie, koffie, koffie @ Waxed !

Praise the coffee gods! Ik wist niet dat het mogelijk was, maar ik gaf een spontane HALLELUJA toen we Waxed tegenkwamen. De surfdudes uit Engeland weten wel een goede flat white te maken. En geen zorgen als je dacht je favo avo-toast te missen deze vakantie. Ook die weten ze op je bord te toveren.

Waxed, 48 Allee des Pins Tranquilles, Hossegor2. De lokale "dierentuin" bezoeken @ Zoo de Labenne

Het blijft altijd spannend. Zal de dierentuin te kleine hokjes hebben, waardoor je met medelijden naar de hopeloze diertjes kijkt (Ho Chi Minh Zoo = a big no no)? Of heb je een pareltje ondekt, zoals we deden in Cuzco, Peru?


HIDDEN GEM ALERT! Slechts een paar minuten rijden van Hossegor kom je aan bij de iniminie dierentuin 'Zoo de Labenne'. Voor 1 euro koop je bij de ingang een zakje popcorn voor de dieren (en een beetje voor jou) waarna je door de knusse dierenweides loopt. Je kan zelfs even een Wallaby voorzichtig zijn kleine snack geven.


'Zoo de Labenne, Avenue de l'Océan, 40530 Labenne


3. Cocktails & bowls @ Tante Jeanne

Als je door Hossegor loopt - wat slechts een paar minuten duurt - is Tante Jeanne niet te missen. Rijen mensen wachten geduldig op hun plekje. Een reservering kan je namelijk niet maken. Maar eenmaal binnen ben je ook echt binnen!

Een kijkje in de tuin @ Tante Jeanne

Een top foodie proof menu waar iedereen gelukkig van wordt. Wat is nou beter dan een mooi bord ceviche en een flinke cocktail na een dag poging doen tot surfen? It's so nice I ate here twice!


Tante Jeanne, 45 Avenue Paul Lahary, Soorts-Hossegor


4. Verse oesters @ La Poupe

Een favorietje van de hele trip. Verse oesters eten met een uitzicht op het zoute meer, waar de kleine rakkers vandaan komen.

Verse oesters @ La Poupe

Aan het houten barretje kan je eindeloos voor je uitstaren op het rustige water. Het kleine tentje met een gezellige Franse sfeer. Met een zalige wijn in de hand laat je de oesters naar binnen glijden. En dat tegen een klein prijsje! Wat wilt een mens nog meer?


La Poupe, 1 Avenue du Tour du Lac, Soorts-Hossegor


Een schattig dorpje, waar je ongetwijfeld ook super kan surfen in de juiste periode (a.k.a. niet Pinksterweekend 2019). Uiteindelijk heb ik 2 uurtjes in het water gesparteld. Maar he... je kan het niet ontkennen. Aan de surflook lag het niet!


Surf chick (close enough...)

Ben jij wel eens in Hossegor geweest? Wist jij wel de golven aan te pakken? Of beter nog... heb je nog meer vette hotspots gevonden? Deel ze in de comments!


30 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Sla geen hotspot over!