• dat blondje

Zie the Big Apple eens anders - Hotspots New York City, USA

Bijgewerkt: 16 jan 2020


Of je nou voor de 1e keer of de 5e keer de Big Apple gaat bezoeken; New York blijft je verbazen! Het is verleidelijk om alleen de toeristische hotspots te bezoeken, zoals Broadway, Central Park, Ground Zero, Wallstreet, en uiteraard een bezoekje aan mevrouw Liberty. Dit vind je niet op de Veluwe. Toch zette ik een voet buiten Time Square dit jaar en leerde ik een andere kant van New York kennen. En geloof me: die wil je ontmoeten!


Psssst. Wil jij met grote ballen spelen?

The Color Factory

Een pop van kleuren bij deze hippe pop-up in SoHo: The Color Factory. De naam verklapt het al. Een shitload aan kleuren. Een fun interactieve (en zeer insta-worthy) installatie dat het kind in je naar boven brengt. Ja, ik geef toe, mijn Nederlandse hartje deed pijn bij het zien van de ticket prijs (80 eurie). YOLO!! Tip: Koop je ticket ruim van te voren online. Anders kom je er niet in.

Country hoppen - Nolita buurt Je kent het wel. Je zit midden in een citytrip en ineens denk je: kon ik maar even hoppen naar een ander land. Worry no more! In de buurt 'Nolita' maak je het mee. Van USA, naar Italië, naar China in slechts 1 straat! Leuke shops, maar vooral heerlijk multicultureel eten. Wat dacht van je van...

  • Mexicaans: La Esquina, 114 Kenmare Street , NYC

  • Italiaans: Gelso & Grand, 186 Grand Street, NYC

  • Aziatisch: Pho bar, 43 Mott Street, NYC

  • Vegan Hipster (een nationaliteit opzich, toch?): The Butcher Daughter,19 Kenmare Street, NYC


Geen moment vervelen @ Bryant Park

Vroeger was Bryant Park een duister plekje die je zelfs bij daglicht liever vermeed. Je zal dat nu niet meer kunnen voorstellen! In de afgelopen jaren heeft New York dit rechthoekige parkje omgetoverd tot een bron van gezelligheid all day long.


Met de locals aan de yoga op de vroege morgen. Een kopje koffie tussen de spelletje-spelende senioren in de middag. En op een kleedje genieten van de film terwijl de zon langzaam tussen de wolkenkrabbers weer onder gaat. Mijn go-to plekje in de zomer!


Kijk op de website van Bryant Park voor alle activiteiten Ruil Manhattan voor Brooklyn

Bij je eerste bezoek aan New York zal je er niet snel aan denken om Manhattan te verlaten. Toch behoort het bijna net zo bekende Brooklyn tot mijn top tips! Met name zijn het populaire wijkje 'Dumbo'. Trendy cafés, boutiekjes, en een levendige food scene met een laag toeristisch halte. Hapje eten?

  • Rabbit Hole (voor vintage vibes), 352 Bedford Avenue, NYC

  • Time out Food Market, 55 Water Street, NYC

  • Desnuda Brooklyn (Peruaans), 221 S 1st Street, NYC

  • Devoción (c-c-coffeee!), 276 Livingston St, NYC

En misschien wel de kers op de Brooklyn-taart: een killer view op de Manhattan skyline. Pak bij zonsondergang de ferry en geniet van een film-waardige uitzicht.

Dumbo, Brooklyn

Time Square van boven - EDITION

Het hart van New York kan overweldigend zijn met de felle billboards, massa toeristen, en ontelbare straat artiesten. Dan kan jij, net als ik, vast wel even een breather met fancy touch wel waarderen! In de zijstraat van Time Square vind je het 5* hotel, EDITION. Een prachtig design hotel waar je even tot rust kan komen - ook al blijf je niet een nachtje slapen. Een mooie indoor tuin, interieur waar je bij wegsmelt, en uiteraard; het uitzicht op Time Square. Dat maakt de prijs voor een wijntje (oef, $15,-) zeker waard!


The Time Square EDITION, 701 7th Ave, New York


Een wandeling in het groen @ High Line Park

Een beetje toeristisch, maar wel een bezoekje waard. De High Line is een oude spoorrails omgetoverd tot verhoogd park door Manhattan. Verwacht een levendige wandeling in het groen tussen de gebouwen met muziek, kraampjes,of andere activiteiten op elke hoek. Fun fact: High Line Park is door een Nederlandse architect ontworpen!


Werp een blik op de High Line kalender voor alle activiteiten.


Nieuwsgierig naar meer restaurant, cocktail, en koffie #hotspots in NYC? Hold your horses, want die blogpost moet ik nog even typen! Kan je niet wachten of heb je zelf nog mooie tips? Laat dan een berichtje achter de comments.

22 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Sla geen hotspot over!