• dat blondje

Zwetend door de Jungle - Story Peru

Bijgewerkt: 27 dec 2019

De druppels druipen over mijn plakkerige lichaam. De geluiden waren anders dan die op de Veluwe. Zonder twijfel een interessant begin van onze reis door de Amazone van Peru.

Hitte en Tess gaan niet samen. De zweetdruppels die non-stop over je lichaam kruipen, de dijen die ineens onafscheidelijk zijn van elkaar, en het slome gevoel. Met al die warmte is dit zonnestraaltje niet te genieten. Daarom was het toch wel een bijzondere actie dat ik ter afsluiter van onze trip in Peru stiekem had geregeld dat we de laatste drie dagen zouden doorbrengen in de Jungle.


Vanuit Cuzco pakten we het gammele vliegtuigje naar Puerto Maldonado, een stad gelegen in het Amazone gebied.


De hitte sloeg in als een onverwachte bitch slap op het gezicht toen we het vliegtuig uitstapten.

Spontaan begonnen alle kledingstukken aan elk lichaamsdeel te plakken. "O god, we staan nog maar op het vliegveld".


Onder begeleiding van onze gids, een kleine Peruaanse man waarvan ik de naam ben vergeten en even omdoopt tot Tarzan, reisden we af naar onze slaap locatie diep in de Jungle. Dit was niet een Uber ritje van het vliegveld verwijderd. Voor mooie dingen moet je hard werken is mij ooit verteld. Dat heb ik in dit geval ook zeker mogen ervaren. Na een gammel autoritje en een stoere speedboottocht over de Tambopata rivier begonnen we onze wandeltocht door de warme, klamme Jungle. Slechts een uurtje lopen deelde Tarzan ons mee.

Ik zal het niet ontkennen: de hitte was echt intens! Dit was geen standaard wandeling door de Veluwse bossen. Tussen het mijn puffen, zelfmedelijden, en kreunen door was ik helemaal dazzled door de bijzondere natuur. Daarbij bleek Tarzan ook nog eens een wandelende encyclopedie te zijn, want de feitjes over de rode mieren en bananenbomen vlogen je om te oren.


Niet veel later hoorde we een kabaal en waren de feitjes niet meer het enige dat ons om te oren vloog. Was het..? Nee. Kon het..? APEN! Spontaan vergat ik even de gigantische pannenkoeken onder mijn oksels en stond ik met open mond te kijken naar de voorstelling voor mij. Ze sprongen van de ene boom naar de ander met een hoop gebrul. Tarzan was duidelijk minder hysterisch over het bijzondere aanzicht dan ik en liep ineens een kilometer voor ons uit.

De tocht werd steeds pittiger. Werd het nou warmer? Drie uur later (was het niet) kwamen zagen we hoge bomen die uit water staken. Een magisch gezicht. Tussen die bomen zagen we een klein bootje in het water liggen. Ondanks een muggenbeet hier en daar kon het zo uit een Disney film komen. Ik klom extreem voorzichtig het bootje in. Wiebel wiebel en ik ging voorzichtig zitten. Tarzan nam letterlijk het roer en langzaam bewogen we ons tussen de bomen.


Plots voelde we een klein, maar toch zeer welkom, briesje onze kant op komen. Door de bomen heen zagen we ineens een groot meer verschijnen. Een donker blauw meer zonder enig golfje in zicht. Met onze sterke drang naar afkoeling deden we onze vingers in het water. "Oeh, daar spring ik straks even in" - riep mijn vriend enthousiast.


Alsof de Jungle dit even moest beantwoorden verscheen er een gigantisch beest aan het oppervlakte.

Het bewoog snel en soepel door het water als een grote slang. Als Tarzan had verteld dat er een Logness-achtig monster in dit meer leeft had ik hem zo geloofd. Na het monster - wat uiteindelijk gewoon een vis te zijn - hoorden we ineens het gepiep van Reuze Otters, die in de buurt aan het zwemmen waren. Ondanks hun Reuze status blijven ze onwijs schattig. Achter mij hoorde ik ineens; "Ik sla het zwemmen toch maar over".


Eindelijk kwamen we aan onderaan de heuvel van onze bamboo lodge. Het begin van ons avontuur. Was het mogelijk om deze awesome heenreis te overtreffen deze dagen? Ja! Nog meer bijzondere dieren spotten? Absoluut! Kon ik eindelijk wennen aan die vochtige hitte? Nope.


Wil jij ook op 3-daagse ontdekkingstocht door de Amazone? Neem een kijkje op de website eens van JunglePro


Ben jij wel eens verbleven in de Amazones? Deel jouw ervaringen in de comments!


Op zoek naar nog meer hotspots in Peru? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang een update als er weer een nieuwe blog live is.

26 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Sla geen hotspot over!